Logo

De uitgebreide Belgische delegatie heeft in de eerste editie van de Jeugd Open van België in Spa twee medailles veroverd in de landencompetitie.

Bij de jongens junioren wisten titelfavorieten Thibaut Darcis (foto), Artur Bilas en Florian Cnudde het goud te veroveren in een poule van vijf teams. Pieraert en Ayaou eindigden aan de zijde van de Canadees Lehmann laatste, ondanks een overwinning tegen een Amerikaans-Luxemburgs trio.

Laurens Devos en Romain Gaspar zorgden voor een tweede, minder voor de hand liggende, medaille. In de reeks cadetten jongens bereikten ze met sterk spel de halve finales, waarin ze slechts nipt de duimen moesten leggen tegen de uiteindelijke Franse overwinnaars. Het Belgisch-Thaïse duo met Ivan Boitquin verraste evenees met een kwartfinale, terwijl België B de 1/8ste finales bereikten.

Jana Bernard en Natacha Koszulap presteerden eveneens sterk in eigen land met groepswinst ten nadele van favoriet Tjsechië B. Zij strandden uiteindelijk verdienstelijk in de kwartfinales bij de meisjes cadetten.