Logo

Afgelopen week was Spa de plaats van afspraak voor de allereerste editie van de Jeugd Open van België in het kader van het ITTF Junior Circuit 2015. Bij de junioren werden twee bronzen medailles veroverd in het dubbelspel.

 

Eline Loyen (foto) speelde voor de gelegenheid samen met de Roemeense Singeorzan. Met twee felbevochten zeges had de Limburgse meteen zicht op een medaille. Ook in de halve finales leek een zege binnen de mogelijkheden te liggen, maar tot twee maal toe kwam het Duitse duo Rose / Sager terug na setverlies om uiteindelijk ook de belle naar zich toe te trekken. Bij de jongens wisten Arthur Bilas en Thibaut Darcis door te stoten tot de laatste vier, maar daar moesten zij hun meerdere erkennen in een Moldavisch/Russisch gelegenheidsduo dat uiteindelijk ook het goud zou vervoeren.

Individueel werd veel verwacht van Bilas, die op papier de sterkst aanwezige speler was. Helaas ging hij er vroegtijdig uit in de kwartfinales. Ook Florian Cnudde en Thibaut Darcis eindigden bij de jongens op een zucht van een medaille. Bij de meisjes was de kwartfinale het hoogst haalbare voor Eline Loyen, die in die fase uitkwam tegen de veertienjarige Japanse Ita Mimo, enkele weken geleden nog de sterkste in de Open van Duitsland voor volwassenen.