Logo

Een Waalse delegatie wist tijdens de Jeugd Open van Spanje drie medailles te veroveren in Platja d'Aro.

Arthur Bilas (foto), Thibaut Darcis, Florian Cnudde en Valentin Periaert wisten een prachtprestatie neer te zetten in de landencompetitie bij de junioren, waarin het team zich – ondanks een status van vijfde reekshoofd – in een sneltreinvaart wist te plaatsen voor de finale. Daarin achtte een duel met Rusland B, dat uiteindelijk met 3-2 (en 11-9 in de belle van de laatste wedstrijd) met het goud ging lopen. 

Ook de meisjes presteerden sterk in Spanje met twee halve finales in het dubbelspel bij de cadetten. Voor Jana Bernard en Natacha Koszulap lag dit als vijfde geplaatste duo binnen de mogelijkheden, maar ook Marion Guidon wist zich vanuit een vijftiende plaatsing aan de zijde van een Franse tot op dit niveau te hijsen. Helaas wist geen van beide duo's nog een keer te stunten. In de landencompetitie werd een logische kwartfinale bereikt.

Individueel presteerde Arthur Bilas het sterkste met een kwartfinale. Voor cadettenjongens David Comeliau, Romain Gaspar en Quentin Jacques eindigde het tornooi telkens tijdens de kwalificaties.