Logo

Een Waals vierkoppige delegatie trad afgelopen week aan tijdens de Junior Open van Slovakije. Met twee bronzen medailles werd een meer dan prima balans voorgelegd.

In de landencompetitie was een medaille verwacht. Arthur Bilas, Thibaut Darcis en Valentin Pieraert waren immers het vierde reekshoofd. Ze wisten die rol slechts nipt waar te maken, want Japan C kon in de kwartfinale een 0-2 voorsprong uitbouwen. Het was Pieraert die in de belle de Belgen in de running hield, waarna ook Darcis in de belle gelijk maakte. Uiteindelijk kon Bilas het daarna afmaken. Japan B was in de halve finale wel een maatje te groot.

De tweede medaille komt op naam van Thibaut Darcis (foto), die aan de zijde van de Duitser Hippler verrassend wist door te stoten tot de halve finales van het dubbelspel. Daarin moest het duo zijn meerdere erkennen in de Koreaanse winnaars van het toernooi. Cnudde en Pieraert overleefden de tweede ronde van het dubbelspel niet, net als Bilas en zijn Slovaakse partner Kaluzny.

Individueel wisten Bilas (2de ronde) en Cnudde (1ste ronde) de verwachtingen waar te maken. Thibaut Darcis liet zich verrassen in de kwalificaties en eindigde pas tweede, met een moeilijkere loting en een uitschakeling in de eerste ronde als gevolg. Pieraert kon in zijn groep helaas niet winnen.