Logo

Afgelopen week leverden zes Belgische cadetten strijd in Varazdin tijdens de Jeugd Open van Kroatië. Het Belgische B-team bij de meisjes wist een bronzen medaille te veroveren.

Het B-team won als favoriet zonder problemen haar groep en werd ook vrijgesteld van een wedstrijd in de eerste ronde van het hoofdtornooi. In de kwartfinales namen Natacha Koszulap en Morgane Guidon nipt de maat van Slowakije A, waardoor ze meteen een medaille konden verzekeren. In de halve finale bleek Slovenië - de uiteindelijke winnaar in Varazdin - een maatje te groot.

Ook het A-team bij de meisjes en het jongensteam wisten zich te plaatsen voor de hoofdtabel. Dahy en Bernard waren niet opgewassen tegen Rusland, dat uiteindelijk de finale haalde bij de meisjes. Jacques en Rassenfosse werden eveneens door Rusland gewipt, nadat ze eerst wel nipt konden winnen van Roemenië C.

 

Individueel wisten Koszulap, Bernard en Guidon elk de tweede ronde van de hoofdtabel te halen, terwijl ook Dahy, Jacques en Rassenfosse de kwalificatiefase overleefden. In het dubbelspel was de tweede ronde het eindpunt voor de duo's Bernard/Dahy en Rassenfosse/Jacques. Guidon en Koszulap konden hun hoge ranking niet waarmaken en sneuvelden in vier sets in de kwartfinales, waardoor ze een tweede medaille misten.