Logo

Lisa Lung, Eline Loyen en Margo Degraef hebben tijdens de Jeugd Open van Hongarije de halve finales bereikt van de landencompetitie. Ze brengen zo het enige eremetaal mee uit Szombathely voor ons land.

Het Vlaamse trio behoorde tot de top acht van deelnemende teams, maar wist dus een trapje hoger te zetten met brons als resultaat. Lung en Loyen foto) bereikten ook in het dubbelspel een knappe kwartfinale. Helaas konden ze hun sterke prestaties niet doorzetten in het enkelspel. Daar overleefde geen van het rio de eerste ronde.

Ook de jongens cadetten (Laurens Devos en Olav Kosolsky) wisten knap een kwartfinale te bereikenin de landencompetitie. Devos presteerde ook individueel naar behoren met een 1/8ste finale waarin hij logischerwijs zijn meerdere moest erkennen in het eerste reekshoofd, zij het dat een nipte 0-3 nederlaag werd.

Een laatste vermeldenswaardige prestatie kwam van Florian Cnudde en Valentin Pieraert, die de 1/8ste finales behaalden in het dubbelspel bij de junioren. Thibaut Darcis en Arthur Bilas sneuvelden te vroeg in de tweede ronde, net als in hun enkelspel waar een teleurstellende derde ronde het eindpunt was voor Bilas.