Logo

Het meisjesduo Jana Bernard en Maelys Dahy hebben tijdens de Jeugd Open van Portugal de finale bereikt in de lendencompetitie.

Het duo stond als eerste genoteerd op de deelnemerslijst en leed tot de finale slechts een nederlaag: Jana Bernard (foto) verloor in de openingswedstrijd tegen Portugal C haar allereerste duel. In de finale kregen de Waalse meisjes twee onbekende Chinese speelsters tegenover zich. Die bleken uiteindelijk te sterk. Bernard wist wel de eer te redden door Zhang Xueen in drie sets opzij te zetten, maar Peng Yuqing bleef zowel in het enkel- als dubbelspel de betere.

Voor de jongens eindigde het Portugese avontuur in de lendencompetitie in een knappe kwartfinale. In hun tweede internationale Jeugd Open wisten Boris Dobbelstein en Adrien Rassenfosse hun poule winnend af te sluiten, waarna ook Spanje D voor de bijl ging. China bleef ook hen de baas. Nicolas Degros werd in Loule gekoppeld aan de Engelsman Chesterman, wat hem uiteindelijk ook tot in de 1/8ste finale bracht.