Logo

Vorige week werd in Platja d'Aro de Jeugd Open van Spanje betwist. Een grote Waalse delegatie was present en dat leverde uiteindelijk vier kwartfinales op.

Het B-team bij de jongens cadetten (Adrien Rassenfosse en Nicolas Degros) wisten twee maal de kwartfinales te halen. Tegen de ranglijsten in wisten ze de groepsfase in de landencompetitie te overleven. Spanje B belette hen met een 0-3 overwinning echter een medaille te veroveren. Ook in het dubbelspel bereikte dit duo de kwartfinales van het dubbelspel, waar een Duits-Oostenrijks gelegenheidsduo hen uitschakelde. Individueel staat in deze reeks de beste Belgische prestatie op naam van Jacques Quentin en Nicolas Degros (foto), die beiden de 1/8ste finales bereikten.

Florian Cnudde leidde het juniorenteam doorheen de groepsfase naar de hoofdtabel. Ondanks de 0-3 nederlaag in de kwartfinales tegen Oostenrijk, wisten zowel Florian als Valentin Pieraert knap weerwerk te bieden met een belle. Individueel zette Cnudde ook een sterke prestatie neer met een 1/8ste finale nadat hij in de tweede ronde de Spanjaard Vedriel, de nummer tien van het tornooi, had uitgeschakeld. In het dubbelspel was de 1/8ste finale eveneens het eindpunt.

Maelys Dahy en Estelle Duvivier wisten de vierde kwartfinale binnen te rijven voor de Belgische delegatie in het dubbelspel bij de cadetten meisjes. Een Tsjechisch duo verstoorde hun medailledroom.