Logo

Twee juniorenteams verdedigen de Belgische kleuren tijdens de Junior Open van Slovakije, een toernooi in het kader van het ITTF Junior Circuit. De jongens wisten hun rol als groepsfavoriet waar te maken.

Het openingsduel verliep nochtans niet van ene leien dakje. Kopman Thibaut Darcis moest immers twee maal zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander tijdens het duel tegen een Hongaars/Tsjechisch gelegenheidsteam. Florian Cnudde en Valentin Pieraert (foto) hielden de situatie echter onder controle. Nadien bleek Zweden A een makkelijkere brok voor de Belgen. Het Waalse trio is het tweede reekshoofd in het Slovaakse Senec en zijn zo meteen geplaatst voor de kwartfinales. Daarin wacht de winnaar van het duel tussen Tsjechië en een Thaïs/Moldavisch trio.

Het meisjesteam (Jana Bernard, Morgane Guidon en Natacha Koszulap) zijn minder hoog ingeschaald in Slovakije. Zij weerden zich knap vanuit de derde plaats, maar konden net niet stunten tegen het thuisteam (2-3). Hen wacht nu het consolatietoernooi, waarin ze in de halve finale aantreden tegen de winnaar van het duel tussen Slovakije B en een Hongaars/Slovaaks gelegenheidstrio.