Logo

Florian Cnudde, Thibaut Darcis en Laurens Devos hebben een zilveren medaille weggekaapt tijdens de Jeugd Open van Hongarije.

De nummers vier in Szombathely wisten logisch de halve finales te bereiken, waarin ze tot twee maal toe een achterstand wisten op te halen tegen Frankrijk. In het beslissende duel tussen Laurens Devos (foto) en Irvin Bertrand was een belle nodig. Daarin trok de Mallenaar bij 12-10 aan het langste eind.

De tegenstander in de finale werd onverwacht Roemenië, het als vijfde geplaatste team. België keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar onder aanvoering van Thibaut Darcis zette het een knap inhaalmanoeuvre in waardoor opnieuw een vijfde duel noodzakelijk was. Daarin kon Devos ditmaal niet zegevieren.

De jongens cadetten (David Comeliau, Olav Kosolsky en Jacques Quentin) wisten zich ook tot in de hoofdtabel te knokken, maar konden te weinig weerwerk bieden tegen een sterk Frankrijk.

 

Individueel en in het dubbel wisten de Belgische deelnemers de eerste ronde van de hoofdtabellen nauwelijks te overleven. Maelys Dahy bereikte wel de beste 16 bij de meisjes cadetten, terwijl David Comeliau als enige jongen doorstootte naar de tweede ronde bij de cadetten.