Logo

De grote Belgische delegatie van acht spelers presteerde bijzonder goed tijdens de Jeugd Open van Frankrijk. In totaal veroverden ze drie medailles.

Het beste resultaat kwam op naam van het dubbelduo Olav Kosolosky en Adrien Rassenfosse. Dit cadettenpaar wist zowaar de finale te bereiken in Metz, waarin het bijzonder nipt (twee maal 12-10) de duimen moest leggen na vijf sets tegen het Poolse duo Kubik / Kulczycki.

Brons was weggelegd in de teamcompetitie. Ook hier vinden we Kosolosky en Rassenfosse terug, die in de halve finales het onderspit dolven tegen de uiteindelijke winnaars Frankrijk A. Bij de meisjes junioren trok Natacha Koszulap in een gemengd team met een Hongkonse en Oekraiense naar het podium. Zij sneuvelden in de halve finales tegen Japan.

Individueel waren hoge ogen gericht op Lisa Lung en Laurens Devos. Beiden wisten - zoals hun ranking voorspelde - zich te plaatsen voor de kwartfinales. Helaas kregen ze daarin met de titelfavorieten té sterke tegenstand te maken om een medaille te veroveren. Laurens was er niettemin dichtbij: hij wist nog een belle af te dwingen tegen de Japanner Miyamoto na een 0-3 achterstand maar trok daarin toch aan het kortste eind.