Logo

De Jeugd Open van Italië is aan de teamcompetitie toe. Enkel het Belgische cadetten jongenstrio wist de groepsfases te overleven.

Adrien Rassenfosse (foto), Nicolas Degros en Louis Laffineur zijn in de Italiaanse tafeltennisstad Lignano het vierde reekshoofd in hun leeftijdscategorie. Ze maakten hun rol als groepsfavoriet meer dan waar en gaven nauwelijks iets weg tegen San Marino en Griekenland. In de kwartfinales van de hoofdtabel wacht in de kwartfinales een duel tegen Italië B.

Bij de junioren jongens vormden Laurens Devos en Olav Kosolosky een triumviraat met de Australiër Rohan Dhooria. Dat bleek geen succes te zijn tegen thuisploeg Italië B. Dhooria beet als tweede speler twee maal in het stof en dat konden Laurens en Olav helaas niet rechttrekken. Een 3-0 overwinning op Roemenië was onvoldoende voor groepswinst, want ook die ploeg had eerder de duimen gelegd tegen de gastploeg.

De meisjes hadden zowel bij de junioren als de cadetten niet veel in de pap te brokken. Beide teams konden niet stunten en maakten zo nooit kans op groepswinst.