Logo

Nicolas Degros en Adrien Rassenfosse hebben een schitterend parcours afgelegd tijdens de teamcompetitie van de Jeugd Open van Italië. Ze werden pas gestopt in de finale bij de cadetten jongens door het gastland.

Het Belgische duo prijkte als vierde reekshoofd op de deelnemerslijst en maakten die rol waar in de groepsfase en de kwartfinales van de teamcompetitie. Italië B bleek een taaie klant, maar moest met 2-3 toch buigen voor Rassenfosse en Degros (foto).

In de halve finales kregen de Waalse cadetten Frankrijk tegenover zich. Altijd een te duchten concurrent, zelfs al staan ze in dit toernooi pas 15de op de plaatsingslijst. Het Franse team wist in de groepsfase immers Hongarije, de nummer een in Lignano, achter zich te laten. Het werd opnieuw een duel over de volle vijf wedstrijden. Net als tegen Italië B trokken Adrien en Nicolas aan het langste eind en verzekerden ze zich alvast van zilver. 

Het bleef helaas bij dat zilver. Ondanks een goede wedstrijd, bleek een tweede overwinning tegen het gastland niet te lukken. Beide spelers wisten nog de nodige sets te veroveren en weerden zich kranig, maar moesten met 0-3 toch de duimen leggen tegen het tweede reekshoofd.