Logo

Blessure speelde Saive parten in vijfde set

Jean-Michel Saive heeft zijn tweede wedstrijd van zijn zevende Olympische Spelen niet overleefd. De Griek Kalinikos Kreanga bleek in vijf sets te sterk.

 

Saive (ITTF-86) wist zich gisteren via een goede wedstrijd tegen de Serviër Jevtovic (ITTF-126) te plaatsen voor de tweede ronde in Londen. Daarin wachtte hem een andere veteraan: de Griek Kalinikos Kreanga (ITTF-67). Net als zijn vorige wedstrijd startte Saive furieus. Hij kiest voor snelheid en spreiding en loopt zo via korte balwisselingen uit tot 8-4 en wint de eerste set (11-5).

Kreanga drukt bij aanvang van de tweede set door (0-4) en laat Saive via lange rally's resoluut achter zich (3-11). In de derde set wisten beide spelers beurtelings een resem punten te sprokkelen. Deels door het goede eigen spel, deels door een tijdelijke hogere foutenlast van de tegenstander. Uiteindelijk was het opnieuw de Griek die deze set naar zich kan toetrekken (9-11).

Bij 1-3 in de vierde set heeft Kreanga een kantbal in zijn voordeel. Jean-Mi kan de kloof niet meer dichten en komt zo 1-3 achter in sets. Nog slechter nieuws is dat Saive zijn fysiotherapeut opzoekt die hem even verzorgt. Onze landgenoot start niettemin goed aan de vijfde set. Hij weet de juiste versnellingen te slaan en positioneert de ballen opnieuw zodanig dat Kreanga weinig kan terugdoen (6-2). Dan slaat de pijn echter opnieuw toe. Bij 7-6 last Saive een time-out in, maar die brengt hem weinig soelaas. In een ultieme poging bij 8-8 om een dropshot van Kalinikos te retourneren, strekt Saive zich voluit. Duidelijk een foute beweging en de wedstrijd is psychisch over. Kreanga maakt nog twee punten en stoot door naar de derde ronde.

 

Tijdens de tweede ronde vielen toch enkele verrassingen te noteren. Zo was de Australiër William Henzell in zes sets te sterk voor de Portugees Joao Monteiro, ploeggenoot van Cedric Nuytinck bij het Duitse Saarbrücken. Thuisspeler Paul Drinkhall, ex-speler van Nodo Ekeren, versloeg de Singaporees Yang Zi. Aan de zegereeks van de Egyptenaar El-Sayed Lashin lijkt ook geen einde te komen: ditmaal gaf hij Zoran Primorac het nakijken.