Logo

Par Gerell verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde

De eerste tafeltennisspeeldag tijdens de Olympische Spelen van Londen 2012 zit er op. Zowel bij de mannen als de vrouwen werden enkele verrassingen genoteerd.

 

Zo overleefde de Zweed Par Gerell de eerste ronde bij de heren niet tegen tegen de Egyptische kwalificatiespeler El-Sayed Lashin. Ook Carlos Machado (Spanje), Gustavo Tsuboi (Brazilië), Adam Pattantyus (Hongarije), Allan Bentsen (Denemarken) en Yaroslav Zhmudenko (Oekraïne) gaan er onverwacht uit in de eerste ronde.

Bij de dames sneuvelen drie speelsters vroeger dan verwacht. De grootste naam daarbij is de Turkse Hu Melek, die ten onder ging tegen de Canadese Zhang Mo. Dana Hadacova (Tsjechië) en Yana Noskova (Rusland) moeten eveneens buigen voor een kwalificatiespeelster.

Jean-Michel Saive plaatste zich makkelijker dan zelf verwacht voor de tweede ronde. Hij versloeg de Serviër Marko Jevtovic in vijf sets. Morgen wacht een taaiere klant met de Griek Kalinikos Kreanga.

 

Tijdens de openingsceremonie viel ook wat te beleven voor de tafeltennisfans. Zo droeg Feng Tianwei de Singaporese vlag (foto).