Logo

Serviër Jevtovic met 4-1 opzij gezet in eerste wedstrijd

Jean-Michel Saive heeft zich tijdens zijn zevende Olympische Spelen geplaatst voor de tweede ronde. De Serviër Marko Jevtovic werd in vijf sets opzij gezet.

 

De 42-jarige Saive rekende op een moeilijke wedstrijd tegen de eerder onbekende Serviër. Zelf had onze landgenoot nog nooit tegen Jevtovic gespeeld, want die komt voornamelijk uit tijdens de landencompetitie voor zijn land. Daar speelt het nummer 126 van de wereld echter steeds goed.

Jean-Mi (ITTF-86) opende echter heel goed en won de eerste set makkelijk (11-3). In de tweede set keek Saive steeds tegen een achterstand aan, die hij bij 8-8 eindelijk kon wegwerken. Jevtovic loopt echter opnieuw uit tot 8-10, waarna de speler van Le Logis Oudergem een kantbal aangeeft: de stand staat opnieuw gelijk (8-11).

Saive komt in de derde set makkelijk 3-0 voor, maar moet daarna vol aan de bak om die voorsprong (met succes) te verdedigen: 11-7. In de vierde set kent de Luikenaar het nodige geluk met twee netballen in zijn voordeel (2-2 -> 3-2; 4-2 -> 5-2). Jevtovic kraakt en moet ook deze set uit handen geven (11-6).

De Serviër maakt gebruik van een minder moment van onze landgenoot en loopt in de vijfde set snel 0-3 uit. Via 1-5 komt Saive echter terug tot 4-5, waarop Marko een time-out neemt. Het is Saive die opnieuw drie punten op rij sprokkelt (7-5 en 8-6). De Belgische Kampioen wil het dan té snel afwerken en ziet de Serviër opnieuw langszij komen (8-8). Een fout dropshot (9-8), een netbal (10-8) en een gemiste opslag (11-8) doen Marko Jevtovic uiteindelijk definitief de das om.

Jean-Michel Saive plaatst zich zo voor de tweede ronde. Daarin neemt hij het morgen op tegen de Griek Kalinikos Kreanga.