Logo

Landencompetitie maakt zijn intrede in Beijing

Peking 2008. De laatste Spelen tot op heden. De spelen van de absolute dominantie van China. Niettemin gingen vier landen met medailles naar huis dankzij de intrede van de landencompetitie.

 

Het dubbelspel op de Spelen is dood, lang leve de landencompetitie. Dé nieuwigheid in Beijing. Zestien landen mochten zich, zowel bij de dames als de heren, opmaken voor een nieuwe competitie. Het grootste voordeel? Zelfs als China alles wint wat het kan winnen, zijn er nog zeker zilveren medailles te verdelen onder de andere landen. En gelukkig maar, want in eigen land liet China absoluut niks liggen.

In het enkelspel won het "simpelweg" àlle medailles: tweemaal een volledig Chinees getint podium. Ook in de landencompetitie stond er geen maat op het gastland, dat zowel bij de heren als de dames het goud veroverde. Duitsland verovert haar derde medaille ooit op de Spelen: een zilveren medaille in de landencompetitie bij de heren. Het brons was hier weggelegd voor Zuid-Korea. Bij de dames werden Singapore en Zuid-Korea respectievelijk tweede en derde.

Het had heel wat voeten in de aarde, maar Jean-Michel Saive wist zich uiteindelijk toch voor zijn zesde Spelen te plaatsen. Het werd echter een zware ontgoocheling. In het enkelspel verloor hij zijn eerste wedstrijd (in de tweede ronde) van de ons welbekende Nigeriaan Segun Toriola. Het werd, zoals Jean-Mi het betaamt, een echt gevecht. De beelden met Saive die over de omheiningen viel zal u zich misschien herinneren, maar het bleek nogmaals dat de Spelen en Saive niet echt voor elkaar gemaakt zijn.

{tab title="Heren"}

 1. Ma Lin
 2. Wang Hao
 3. Wang Liqin

{tab title="Dames"}

 1. Zhang Yining
 2. Wang Nan
 3. Guo Yue

{tab=Heren (Team)}

 1. China (Ma Lin, Wang Hao, Wang Liqin)
 2. Duitsland (Timo Boll, Dimitrij Ovtcharov, Christian Süss)
 3. Zuid-Korea (Oh Sang-Eun, Ryu Seung-Min, Yoon Jae-Young)

{tab=Dames (Team)}

 1. China (Zhang Yining, Wang Nan, Guo Yue)
 2. Singapore (Feng Tian Wei, Li Jia Wei, Wang Yue Gu)
 3. Zuid-Korea (Dang Ye-Seo, Kim Kyung-Ah, Park Mi-Young)

{/tabs}