Logo

Saive en co dragen extra-sportieve kleding uit Belgisch Limburg.

De Belgische atleten die zullen deelnemen aan de Olympische Spelen van Londen volgend jaar, zullen daar bij de extra-sportieve aangelegenheden kleding van Limburgse makelij dragen. Een groep van Limburgse bedrijven heeft hierover een akkoord getekend met het BOIC. Dat meldt het persagentschap Belga.

Een aantal Limburgse ondernemingen had, onder de koepel van het provinciebestuur, een voorstel ingediend om het contract voor de officiële, vrijetijds- en zelfs een deel van de wedstrijdkledij voor de atleten van Londen 2012 binnen te halen. Dit zowel voor de reguliere Olympische delegatie als voor deze van de Paralympics.

In de overeenkomst, die nu uiteindelijk met het BOIC werd getekend, staat dat de Hasseltse ontwerper Stijn Helsen de kledij voor de officiële plechtigheden mag maken. Het gaat dan vooral om de outfit voor de openingsceremonie, met een defilé dat wereldwijd door zowat 3 miljard mensen zal bekeken worden. Bijpassende schoenen worden geleverd door Ambiorix uit Tongeren, het bedrijf waar Olympisch kampioen Fred Deburghgraeve (goud op de 100 meter schoolslag in Atlanta 1996) aan de slag ging als verkoper na zijn actieve sportcarrière.