Logo

De Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) wil plots niet langer dat het Internationaal Sporttribunaal TAS zich uitspreekt over zaak-Saive. De advocaat van Jean-Michel Saive, meester Jean-Luc Flagothier, zal nu aan het TAS vragen dat ze de procedure toch verderzet en een arrest bij verstek velt.

Jean-Michel Saive wil via het TAS alsnog een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen bemachtigen. Hij verwijt de ITTF dat die haar reglementen onrechtmatig aanpaste en hij zo geen ticket kreeg.

Maandag maakte het TAS bekend dat de ITTF uitstel had gevraagd, maar dat was een lapsus. Een van de medewerkers van het TAS had zich vergist met een ander dossier. 

Bronnen: http:/www.sporza.be/ en http://www.sport.be/

Reageer op dit artikel

"Ik begrijp het niet", zegt Jean-Michel Saive aan Sporza. "Eerst gaat de ITTF akkoord met een zaak voor het TAS en nu plots niet meer. Is dat uit schrik? Normaal gezien zouden we woensdag in Lausanne vergaderd hebben, maar dat gaat dus niet door."

"Ik weet niet wat er nu precies zal gebeuren. De bal ligt in het kamp van het TAS. Ik hoop dat dat een goeie beslissing neemt. Als het TAS niks zou doen, waarom bestaat het dan?"

Is de beslissing van de ITTF slecht nieuws? "Dat weet ik niet, ik ben geen advocaat. Ik heb wel altijd gedacht dat de ITTF bang was voor het TAS."

Over twee weken is er een Europees kwalificatietoernooi voor de Spelen. "Maar dat is te dichtbij om met een goeie voorbereiding naar daar te gaan", zegt Saive. "Als ik in januari al had geweten dat ik niet rechtstreeks mocht gaan, zou ik mijn programma aangepast hebben. De ITTF respecteert het sportieve programma van een atleet niet."