Logo

De Raad van Bestuur van de ETTU heeft in het licht van de recente aanslagen in Ankara en Istanboel en in overleg met de Turkse Tafeltennisbond en de ITTF besloten om het nakend Europees Olympisch kwalificatietoernooi van begin april niet te laten plaatsvinden in Turkije.

De ETTU betuigde haar medeleven met de familie en vrienden van de slachtoffers van de aanslagen, maar vindt het niet meer opportuun om het kwalificatietoernooi, voorzien van 6 tot en met 10 april in Istanboel, daar te organiseren.

"Het is met grote tegenzin dat we, in samenspraak met de ITTF, deze beslissing hebben moeten nemen. Veel bonden, spelers, coaches en anderen hebben ons recent aangesproken en hun bezorgdheid geuit over hun veiligheid tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi. De ETTU neemt hun zorgen ernstig en wil ook de Turkse natie niet verder belasten met de organisatie van het toernooi. Zij hebben op dit moment andere prioriteiten.", aldus de voorzitter van de ETTU, de Nederlander Ronald Kramer.

De Europese tafeltennisbond is momenteel samen met enkele nationale bonden op zoek naar een alternatieve locatie. Het hoopt bijzonder snel meer duidelijkheid te kunnen geven.

 

Het is dus even afwachten waar Cedric Nuytinck en Robin Devos binnenkort kunnen strijden voor een Olympisch ticket voor de Spelen van Rio later dit jaar. Beiden zetten momenteel hun beste beentje voor in het Arabisch schiereiland. Nuytinck wist in Koeweit zich knap te plaatsen voor de hoofdronde van een toernooi in 1ste categorie en scoort zet daar dus een mooie stap voorwaarts. Deze week proberen beide Vlamingen hun kansen verder te vergroten in Qatar. Florent Lambiet is het derde Belgische speerpunt bij de heren. Bij de dames mogen Lisa Lung, Nathalie Marchetti en Eline Loyen hun kans wagen.