Logo

De ETTU heeft in het Zweedse Halmstad een reddende engel gevonden voor de organisatie van het Europees Olympisch kwalificatietoernooi. Maandag had de ETTU nog moeten besluiten om de organisatie uit handen van Turkije te halen, dat nog kreunde onder de recente aanslagen in Ankara en Istanboel. Het toernooi wordt wel met enkele dagen uitgesteld.

Ronald Kramer: "In deze harde tijden voor Europa, waarin geweld de media domineert, kunnen we enkel dankbaar zijn dat onze Zweedse collega's de handschoen hebben opgenomen en de afgelopen dagen hun uiterste best hebben gedaan om zich voor te bereiden voor dit bijzonder belangrijk tornooi. Om dit mogelijk te maken, moesten we wel de speeldata verschuiven." 

De spelers die zich via dit Europees kwalificatietoernooi willen plaatsen voor de Olympische Spelen van deze zomer in Rio de Janeiro (Brazilië) zullen nu in het strijdperk treden van 12 tot en met 16 april. De Zweedse organisatoren krijgen bij de organisatie ook de hulp van de Deense Tafeltennisfederatie.

Zes Belgen maken normaal gezien de reis naar het noorden. Cedric Nuytinck en Robin Devos zijn de grootste kanshebbers om zich voor ons land te plaatsen. Zij proberen een onafgebroken Belgische deelname te garanderen sinds de invoering van onze sport op de Zomerspelen van 1988. FLorent Lambiet is voor ons land een outsider bij de heren. Lisa Lung, Nathalie Marchetti en Eline Loyen zijn de Belgische dames die hun kans mogen wagen.