Logo

Florent Lambiet heeft een bijzonder sterke start genomen tijdens het Europees Olympisch kwalificatietornooi in het Zweedse Halmstadt. Hij wist tegen de Engelse favoriet minstens vier wedstrijdballen te redden, maar sneuvelde alsnog net voor de eindmeet.

De speler van Le Logis Oudergem startte verschroeiend tegen de Engelsman en kon meteen de eerste twee sets naar zich toe trekken, maar Drinkhall (ex-Nodo) vocht terug naar 3-2. De zesde set werd slechts met het kleinste verschil beslecht: Lambiet trok met 11-13 aan het langste eind. Ook de in de belle ging Lambiet goed mee tot 7-7. Toen vond Drinkhall openingen en liep uit tot 7-7. De Waal wist echter drie matchballen te redden en ook bij 10-11 kwam Florent langszij. Helaas was de vijfde setbal voor groepsfavoriet Paul Drinkhall toch de goede, waardoor Lambiet opent met een (logische) nederlaag.

Ook Cedric Nuytinck en Robin Devos hebben hun openingswedstrijd gespeeld. Als tweede geplaatste in hun poule wisten beiden het "zwakkere" broertje in de groep te verslaan. Robin verloor wel de vierde set in een eerder makkelijke wedstrijd tegen de Luxemburger Eric Glod. Cedric had het moeilijker met de Israeli Mathan Simon, maar trok in zes sets toch aan het langste eind.

 

De eerste drie spelers uit deze vierkampen plaatsen zich voor de tweede fase van het toernooi. De heren spelen deze namiddag nog hun tweede wedstrijd. De dames verschijnen vandaag ook nog twee keer aan tafel.