Logo

De loting voor de Olympische Spelen is achter de rug, dus de spelers kennen al hun potentiële tegenstanders. Enkele Chinese titelkandidaten kregen echter een bijzonder zwaar parcours voorgeschoteld.

Zhang Jike zit in wel een heel zware tabelhelft. Waar in London iedereen hem quasi ongenaakbaar achtte, heeft hij het voorbije jaar enkele nederlagen moeten incasseren. Een aantal van de tegenstanders die hem de loef afstaken, zitten bovendien in zijn helft: Chen Chien-An (Taïwan), Dimitrij Ovtcharov (Duitsland), Stefan Fegerl (Oostenrijk) en Vladimir Samsonov (Wit-Rusland).

Ding Ning, verliezend finalist in 2012 tegen haar landgenote Li Xiaoxia, heeft het dan weer moeilijk met verdedigers. De loting zette haar echter tegenover twee topspeelsters met deze tactiek: de Nederlandse Li Jie en de Duitse Han Ying.

 

Ook in de landencompetitie krijgen sommige toplanden het zwaar te verduren. Duitsland, bijvoorbeeld, dat niet alleen Taïwan kan ontmoeten, maar ook de winnaar tussen Portugal en Oostenrijk, twee landen die de voorbije jaren de Europese titel wegkaapten.