Logo

Net als in Londen 2012, heeft Jean-Michel Saive zich ook tijdens deze Zomerspelen kandidaat gesteld voor een zitje in de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité.

Saive, die het in 2012 onder andere moest opnemen tegen de Kroaat Zoran Primorac uit de eigen sporttak, was eigenlijk niet zinnens om opnieuw voor een zitje te gaan. Nochtans beschikt hij zeker over de nodige kwalificaties als voorzitter van zowel de Belgische (BOIC) als Europese (EOC) atletencommissies. Het was de Duitse voorzitter van de ITTF die hem moest overhalen, zodat er minstens iemand uit onze sport zou meedingen.

Toch krijgt Jean-Mi opnieuw concurrentie uit eigen rangen. Enkele weken na zijn kandidaatstelling trad immers ook de Zuid-Koreaan Ryu Seung-Min (Olympisch kampioen in 2004) in de arena. Niet echt een goede zaak voor het tafeltennis, dat zo net als in London waarschijnlijk naast het net vist omdat de onderlinge stemmen zullen worden verdeeld. Er zijn immers 22 kandidaten voor amper vier plaatsen en er kan maximaal een atleet per sporttak worden verkozen.