Logo

Met twee rondes achter de rug in het tafeltennisevenemnt van de Olympische Spelen in Rio 2016, zijn de eerste verrassende namen reeds gekend. Paul Drinkhall wist zich bijvoorbeeld voor de derde ronde te plaatsen na winst tegen de Singaporees Gao Ning.

Een bijzondere wedstrijd voor Drinkhall: zijn voormalige trainer bij het Engelse team maakte recent immers de overstap naar Singapore en stond nu tegenover hem. Dat bezorgde de Engelsman echter geen bijkomende stress. Hij liep snel uit naar een knappe 3-1 voorsprong tegen Gao Ning [26], maar had niettemin een belle nodig om zich met een stuntzege te plaatsen voor de derde ronde.

Twee andere spelers wisten ook tegen de ranglijst in de tweede ronde te overleven: de Romeen Adrian Crisan (4-3 tegen Lebesson) en Bojan Tokic (4-2 tegen Wang Znegyi, Polen).

Bij de dames was het de Thaise Nanthana Komwong die de show stal met een zege in de belle tegen de Portugese Fu Yu [17]. Ook de 53-jarige Ni Xia Lian (Luxemburg) wist een reekshoofd uit te schakelen: zij versloeg haar voormalige landgenote en top-10 speelster Shen Yafei [28] uit Spanje in zeven sets. De Wit-Russische verdedigster Viktoria Pavlovich tenslotte versloeg Polina Mikhailova [22, Rusland] in zes sets.

 

Según Toriola, de enige speler uit onze competitie aanwezig in Rio, overleefde zijn eerste wedstrijd tijdens zijn zevende Olympiade met een knappe zege tegen de Tsjech Dmitrij Prokopcov. Hij sneuvelde echter een ronde later na een strijd over zes sets tegen de Japanner Koki Niwa [17].