Logo

Bij de volgende wedstrijden komt de zaal echt tot leven: onze Belgische held Jean-Michel Saive betreedt de zaal voor zijn wedstrijd tegen Li Ching uit Hong Kong in poule D. Op de andere tafel geven de Koreaan Se Hyuk Joo en de Australiër Trent Carter (poule B) elkaar partij.

Li - Saive (3 - 0: 5, 8, 6)

Eens het spel begint heeft het publiek helaas niet zoveel te juichen: Saive komt onmiddellijk op achterstand tegen de andere veteraan van het tornooi: 2-5 en 3-9. Hij verliest de set uiteindelijk met 11-5. Het publiek moedigt hem echter veelbelovend aan voor de tweede set.

De tweede set van Saive start gelijkopgaand, maar bij 2-4 moet Saive opnieuw een eerste kloofje toestaan. Een kloof die hij 5-7 nog niet heeft kunnen dichten, ondanks zijn typerende vechtende spelstijl. Na enkele lange rallies staat het 10-6 voor de man uit Hong Kong. Saive weet nog twee setpunten te redden, maar de derde is de goede voor Li.

In de derde set loopt Li onmiddellijk uit tot 5-1. Saive weet zich terug te knokken tot 3-5, maar moet dan opnieuw de rol lossen: 3-7, 4-9 en uiteindelijk 6-11.

De vierde set begint goed voor Saive: 2-0 op eigen service. Een voorsprong die hij onmiddellijk terug kwijt is. Hij moet Li zelfs laten uitlopen tot 3-5, waarop hij een time-out neemt.

Joo - Carter (4 - 0: 9, 7, 3, 2)

Carter speelt mooi tegen een verdedigende Koreaan, maar kan niet beletten dat Joo uitloopt tot 7-3 en 9-6. De jonge Australiër kan nog terugkomen tot 9-9 maar moet dan toch buigen voor Joo.

Trent Carter kan in de tweede set Joo goed bijhouden tot 3-3, maar moet dan drie punten op rij toestaan aan de Koreaan die zo uitloopt tot 7-5. Dit laat hem toe de match uiteindelijk te winnen met 11-7.

Ook de derde set begint gelijkopgaand, maar ook dan wordt Carter geconfronteerd met een achterstand van 2-5. Hij besluit een time-out te nemen. Een niet zo succesvolle beslissing afgaande op het scoreverloop: 3-11.

In de snelle vierde set komt de Australiër er niet meer aan te pas: 0-6, 1-7, 2-11.