Logo

Guo Yue moet met blessure afzeggen voor World Cup

Het 16-jarig Amerikaans talent Ariel Hsing heeft zich als zestiende en laatste speler geplaatst voor de groepsfase van de Wereldbeker voor dame.

 

Die plaats is gereserveerd voor de winnares van de Intercontinental Cup, een bekercompetitie waarin de vier kampioenen van de minder sterke continenten onderling om de eer strijden. De regerend Noord-Amerikaanse kampioene bleek in het Chinese Huangshi te sterk voor de kampioenen van Zuid-Amerika, Afrika en Oceanië. De Californische maakte reeds furore tijdens de Olympische Spelen van Londen, waar ze de maat nam van de veterane Ni Xia Lian en zelfs een zevende game wist af te dwingen tegen Li Xiaoxia. Ook de Nederlandse Li Jiao heeft ondervonden dat ze in de toekomst rekening moeten houden met Hsing, die twee games wist af te snoepen van de Europese Kampioene.

China heeft in eigen land uiteraard de beste troeven in handen op de eindzege, maar de kansen voor de outsiders zijn sinds vannacht gevoelig gestegen. De tweede Chinese speelster, Guo Yue, moest in extremis verstek geven wegens een blessure. De druk op de overgebleven Chinese, het eerste reekshoofd Liu Shiwen, is nu gevoelig toegenomen. Ze begon niettemin goed met een ruime 4-0 overwinning op de verdedigend ingestelde Pavlovich.

Door het wegvallen van Guo Yue zal minstens één debutante zich kunnen plaatsen voor de kwartfinales. De Zuid-Koreaanse Dang Yeseo en de Singaporese Yu Mengyu strijden in poule C om die eer. De Roemeense Daniela Dodean kan hier echter scherprechter spelen. Ze won alvast haar openingswedstrijd van Dang.

In groep B namen Feng Tianwei en Wu Jiaduo de beste start met zeges tegen respectievelijk Jiang Huajun en Elizabeta Samara. De Oostenrijkse Liu Jia en Spaanse Shen Yanfei voeren momenteel de koppositie in groep D met overwinningen tegen Tie Yana en Matilda Ekholm.

 

{tab title="Groepsfase"}

{tab-groep title="Poule A"}

 • Liu Shiwen - Viktoria Pavlovich (4 - 0: 5, 7, 6, 3)
 • Li Jiao - Ariel Hsing (4 - 2: -8, 9, 8, 1, -10, 5)

{tab-groep title="Poule B"}

 • Feng Tianwei - Jiang Huajun (4 - 1: 10, 7, 10, -8, 6)
 • Wu Jiaduo - Elizabeta Samara (4 - 0: 3, 6, 3, 9)

{tab-groep title="Poule C"}

 • Dang Yeseo - Daniela Dodean (2 - 4: 8, 9, -9, -7, -8, -8)

{tab-groep title="Poule D"}

 • Tie Yana - Liu Jia (1 - 4: -9, -9, -1, 7, -6)
 • Shen Yanfei - Matilda Ekholm (4 - 1: 3, 5, -11, 7, 5)

{/tabs}

{tab=Intercontinental Cup}

 1. Ariel Hsing (USA)
 2. Li Chunli (Nieuw-Zeeland)
 3. Caroline Kumahara (Brazilië)
 4. Offiong Edem (Nigeria)

{/tabs}