Logo

 

China heeft in de Verenigde Arabische Emiraten twee maal goud behaald op de Wereldbeker voor Landenteams. Zowel bij de heren als bij de dames verloor China slechts 1 wedstrijd.

Daarmee onderschrijft het land nogmaals haar huidige supprematie in de tafeltennissport.

Bij de heren was het Japan die een enkelwedstrijd kon afsnoepen van de Chinezen tijdens de kwartfinales. De nog onbekende Kazuhiro Chan (ITTF-75) versloeg zowaar het nummer 1 van de wereld (Ma Long) met 3-0 in de allereerste wedstrijd. China liet zich daarna niet meer verrassen en versloeg achtereen volgens Oostenrijk en Zuid-Korea met 3-0. Duitsland won haar openingswedstrijd van Nigeria, dat de Intercontinentale Cup won, maar ging in de halve finales met 1-3 de boot in tegen Zuid-Korea. Duitsland trad uiteraard aan zonder de geschorste Ovtcharov, maar ook Böll en Süss bleven aan de kant in Dubai.

Singapore was bij de dames opnieuw de uitdager van de Chinese leading ladies. Waar Singapore op het WK nog kon winnen, werden ze nu met 3-0 naar huis gestuurd. Hier verloor China haar enige wedstrijd tijdens de halve finales tegen Zuid-Korea. Seok Ha Jung versloeg Li Xiaoxoa met het kleinste verschil (9-11) in de belle. Winnaar van de Intercontinentale Cup bij de dames, Congo Brazaville, verloor haar kwartfinale met 0-3 van Zuid-Korea. Ook de Europese deelneemster (Hongarije en Duitsland) werden in de kwartfinales uitgeschakeld, respectievelijk door Japan (1 - 3) en Singapore (1 - 3).