Logo

Vandaag is de wereldbeker voor landenteams gestart. De 7 hoogst gerangschikte landen en de winnaar van de intercontinentale cup nemen het daarin tegen elkaar op in een heren en damescompetitie.

Bij de heren is China uiteraard de te kloppen natie, gevolgd door Duitsland. De andere deelnemers zijn Zuid-Korea, Hong Kong, Japan en Oostenrijk. Gastland is de Verengide Arabische Emiraten: zij zijn alsnog niet rechtstreeks geplaatst en nemen deel aan de Intercontinentale Cup met Nigeria, Canada en Australië. De winnaar van die mini-competitie plaatst zich voor de hoofdtabel. Brazilië is als beste land van de deelnemers aan de ICC plotseling rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Die hoofdtabel wordt gespeeld in een knock-out fase te beginnen met de kwartfinales.

China is ook bij de dames het te kloppen land. De andere rechtstreekse deelnemers op de hoofdtabel zijn Singapore, Zuid-Korea, Japan, Hong Kong, Hongarije en Duistland. De Intercontinentale Cup wordt gespeeld door de Verenigde Staten, Australië, Congo-Brazaville en Brazilië.