Logo

De Wit-Rus Vladimir Samsonov heeft na een beresterk tornooi de Wereldbeker 2009 in ontvangst mogen nemen. Het is zijn derde beker na winst in 1999 en 2001.

 

De Europeanen begonnen bijzonder sterk aan het tornooi. Vijf van de zeven Europeanen plaatsten zich voor de kwartfinales: enkel thuisspeler Alexei Smirnov en de Oostenrijker Werner Schlager keerden na de poules huiswaarts. De andere drie plaatsen waren voor Azië.

In de kwartfinales toonde Azië opnieuw haar supprematie door de drie kwartfinales te winnen: Oh Sang Eun won met 4-2 van Kreanga, Chen Qi stuurde na een bijzonder spannende strijd Europees Kampioen Michael Maze huiswaarts en Ma Long wist zich voorbij Timo Böll te vechten (4-2). In het Europese onderonsje tussen Samsonov en Ovtcharov wist de Wit-Rus met 4-1 te winnen.

De halve finales stelde Oh Sang Eun tegenover Chen Qi, waarbij de Chinees in de belle aan het langste eind trok. Ook de halve finale tussen Samsonov en Ma Long resulteerde in een strijd van zeven sets. Samsonov stootte door.

"Vladi" kende een bijzonder begenadigd tornooi. Na eerdere sterke prestaties zette hij uiteindelijk ook Chen Qi opzij met 4-1. Ma Long won in de kleine finale de strijd om de bronzen medaille van Oh Sang Eun.