Logo

Vandaag zijn ook de heren met hun World Cup 2009 gestart. De 15 beste spelers van het moment, volgens een afgeslankte wereldranglijst waarbij elk land maximaal 2 vertegenwoordigers heeft, strijden in Moskou om de beker.

Op het einde van dag 1 zijn Timo Boll, Vladimir Samsonov en Dimitrij Ovtcharov al zeker van de kwartfinale.

 

In poule A ligt de strijd alvast nog helemaal open: elke speler heeft een winst- en een verliesmatch achter zijn naam. De Koreaan Oh Sang Eun wist eerste reekshoofd Ma Long te verschalken in de belle, maar moest eerder op de dag zijn meerdere erkennen in de Japanner Kenta Matsudeira. Ma Long won zijn openingswedstrijd makkelijk van de Oostenrijker Werner Schlager, die op zijn beurt kon winnen van de Japanner.

Poule B kent een normaler verloop. Timo Boll is al zeker geplaatst na winst tegen Kalinikos Kreanga en Joo Se Hyuk. Deze laatste is er al aan voor de moeite na een tweede verlies tegen Smirnov. In de strijd voor de tweede plaats wist Kreanga de Rus te verslaan, waardoor ook hij quasi zeker is van de kwartfinale.

Vladimir Samsonov heeft in poule C ook al zijn ticket voor de volgende ronde te pakken na winst tegen Cheung Yuk (Hong Kong) en Chen Qi (China). Chen Qi won vandaag ook van de kwalificatiespeler Cazou Matsumoto (Brazilië). Chen en Cheung zullen morgen vermoedelijk onderling moeten uitmaken wie van hen het andere kwartfinaleticket bemachtigd.

In poule D wist de Duitser Dimitrij Ovtcharov opnieuw de heersende Europese Kampioen Michael Maze (Denemarken) te verslaan. Na een tweede winst op Chuang Chih-Yuan is hij al zeker van een kwartfinaleplaats. Chuang kende ook een tweede verlies vandaag, tegen de Japanner Jun Mizutani. Maze was dan weer te sterk voor de Japanner. Aangezien Mizutani nog tegen Ovtcharov moet, ligt de strijd voor het tweede ticket naar de volgende ronde nog volledig open...