Logo

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de World Team Cup zijn alle vijf de continenten vertegenwoordigd in de kwartfinales van de Wereldbeker voor Landenteams.

Tot op heden deelden vooral Europa en Azië de lakens uit in de wereldbeker, maar dit jaar heeft het Chinese Guangzhou de primeur om minstens een ploeg uit elk werelddeel in de kwartfinales te zien verschijnen.

De dames van Australië vertegenwoordigen Oceanië, nadat ze in een spannend duel Polen uitschakelden in groep B. Het herenteam van Egypte is het Afrikaanse land dat doorstootte naar de kwartfinales nadat het zowaar Singapore uitschakelde. Brazilië plaatste zich ten koste van Zweden, nadat het eerder Duitsland nog zwaar onder druk zette.

 

De eerste kwartfinales zijn ondertussen reeds achter de rug. China blijft ongeslagen bij zowel de heren als de dames, na overwinningen op Zuid-Korea (heren) en Duitsland (dames). Ook Singapore (dames; tegen Nederland) en Taïwan (heren; tegen Oostenrijk). De andere kwartfinalisten zijn Brazilië, Japan, Egypte en Duitsland bij de heren; bij de dames strijden Australië, Hong Kong, Japan en Zuid-Korea nog om de zekerheid van een medaille.