Logo

De Egyptische heren hebben zich verrassend geplaatst voor de halve finales van de Wereldbeker voor Landenteams door Duitsland uit te schakelen.

Bondscoach Jörg Rosskopf kon dan wel niet rekenen op de diensten van Boll, Ovtcharov en Süß, maar met Patrick Baum en Bastian Steger zou zijn team voldoende sterk moeten zijn om Egypte van zich af te houden. Omar Assar, El-Sayed Lashin en Ahmed Saleh dachten daar anders over en gingen voluit hun kans.

Patrick Baum bleef ongeslagen in het eerste en derde duel van de ontmoeting, waarbij hij Assar (3-1) en Saleh (3-2) versloeg. Bastian Steger verloor in vijf games van Lashin. De eerste en derde set gingen naar de Duitser, maar de Egyptenaar wist tussendoor de tweede wel met 9-11 naar zich toe te trekken. In sets vier en vijf kwam Steger er nauwelijks nog aan te pas (6-11, 5-11). Het dubbelspel ging eveneens in vijven naar het Afrikaanse continent. Het beslissende duel tussen Patrick Franziska en Omar Assar eindigde na vier sets in het voordeel van de Egyptenaar.

 

Andere verrassingen vielen er niet te noteren in de kwartfinales. Egypte neemt het in haar halve finale op tegen Taïwan, dat met 3-0 voorbij Oostenrijk ging. China ontmoet na haar overwinning op Zuid-Korea de buren uit Japan. Brazilië maakte het de eilandbewoners wel moeilijk, maar moest tevreden zijn met een eerreddend punt.

Bij de dames staan China en Hong Kong tegenover elkaar in de halve finales, net als Japan – dat nipt voorbij Zuid-Korea ging – en Singapore.