Logo

China heeft afgelopen weekend zowel de heren- als damescompetitie tijdens de ITTF World Team Cup in Dubai op zijn naam gezet. Oostenrijk en Noord-Korea waren de verrassende finalisten.

De Noord-Koreaanse dames, die internationaal minder actief zijn dan hun Aziatische collega's, kenden een uitstekende start met groepswinst ten nadele van Hong Kong. Met nieuwe sterke zeges tegen Duitsland en Japan wisten ze zich knap tot in de finale te knokken. Ook daarin werd een zware strijd geleverd. Tot twee maal toe wisten de uitdagers een 0-2 achterstand in sets weg te werken, maar zowel Liu Shiwen als Zhu Yuling bleven overeind in de belle. Ding Ning klaarde samen met Liu Shiwen in een spannend dubbelduel uiteindelijk de klus.

Bij de heren wist Oostenrijk te verrassen door zich als eerste Europees land sinds 1995 te plaatsen voor de finalestrijd. Robert Gardos en co. wisten daarvoor opeenvolgend Duitsland – dat zonder Boll en Ovtcharov aantrad – en Europees Kampioen Portugal uit te schakelen. In de finale moesten de Oostenrijkers echter voor de tweede maal dit tornooi hun meerdere erkennen in China, dat gedurende de twee duels geen enkele set verloor.