Logo

De Singaporese Feng Tianwei heeft in het Indische Jaipur de Asian Cup op haar naam geschreven. Bij de heren ging de titel naar de Chinees Xu Xin.

Feng Tianwei wist in de finale de Chinese Liu Shiwen in zes sets te verslaan, met als uitschieter zelfs een 11-1 in de vijfde set. Eerder was ze in de halve finales ook al in drie sets te sterk voor Zhu Yuling, een speelster waarvan ze op internationaal niveau nog niet kon winnen. Met de Singaporese overwinning doorbreekt Feng de acht opeenvolgende gouden medailles van China tijdens de Asian Cup. China heeft wel zilver en brons met Liu Shiwen en Zhu Yuling, die in de strijd om de derde plek de betere bleek van de Japanse Ai Fukuhara.

Bij de heren domineerde China wel met Xu Xin en Fang Zhendong in de strijd om de titel. Na winst in de eerste set maakte Xu enkele foutjes die hem een 1-3 achterstand opleverden. Hij wist zich echter terug te knokken om uiteindelijk zijn derde titel in de Asian Cup te behalen. De Japanner Jun Mizutani veroverde het brons ten nadele van Tang Peng (Hongkong).

 

De Asian Cup is – net als de Europe Top 16 – het continentale kwalificatietornooi voor de ITTF World Cup later dit jaar. De drie medaillisten uit Jaipur zullen daarin om de Wereldbeker strijden. Langs Europese kant krijgen ze concurrentie van Dimitrij Ovtcharov, Marcos Freitas, Panagiotis Gionis, Liu Jia, Petrissa Solja en Irene Ivancan.