Logo

De Chinese Liu Shiwen heeft een vierde Wereldbeker op haar naam gezet. In het Japanse Sendai versloeg ze in de finale Kasumi Ishikawa.

Ondanks dat Ishikawa momenteel de beste Japanse speelster is, was het toch haar landgenote Ai Fukuhara die in eerste instantie met de aandacht ging lopen. De Wereldbeker voor dames werd immers gespeeld in Sendai, haar geboortedorp dat in 2011 werd verwoest door de intussen wereldberuchte tsunami. Het thuisgevoel gaf Fukuhara helaas geen vleugels. In de eerste ronde won ze nog van de verrassend gekwalificeerde Egyptische Dina Meshref, in de tweede ronde sneuvelde ze in de belle echter tegen de bijzonder sterk acterende Duitse Petrissa Solja. In de kwartfinales viel overigens een tweede slachtoffer onder de grote te namen te noteren, want de Nederlandse Li Jiao stuntte tegen de nummer twee Zhu Yuling uit China.

Kasumi Ishikawa had het in de halve finale ook niet onder de markt tegen onze noorderbuur, maar plaatste zich na zes sets toch voor de finale tegen Liu Shiwen, die nauwelijks problemen ondervond met de Duitse Solja. Die vorm trok de Chinese meteen door in de finale, waar ze opnieuw geen set prijs gaf tegen Ishikawa die uiteindelijk slechts in twee sets echt weerwerk kon bieden.

Door deze vierde zege in de wereldbeker, hijst Liu Shiwen zich op gelijke hoogte als haar legendarische landgenote Zhang Yining. Ze klimt op de wereldranglijst meteen ook opnieuw naar nummer een.