Logo

Singapore kan niet opnieuw stunten

Wat twee jaar geleden met het jonge Chinese team niet lukte, ging in Dortmund wel: Singapore verslaan in de finale. In Moskou maakte Chinese coach Shi Zhihao een berekende gok door de finale met zijn minst ervaren speelsters af te handelen. Singapore profiteerde optimaal en snoepte de titel af.

 

Twee jaar later staan in Dortmund dezelfde landen tegenover elkaar. Ding Ning is in die periode wel individueel wereldkampioen geworden en won vorig jaar ook de Wereldbeker voor dames. Zij kreeg in de finale in de Westfalenhallen het gezelschap van Li Xiao Xia en Guo Yue. Liu Shi Wen, in Moskou ook aan de tafel, zat op de bank.

Het resultaat was een zuivere revanche voor Moskou. Singapore kon slechts twee sets veroveren. Feng Tianwei won, na een spannende eerste, de tweede tegen Ding Ning maar werd daarna kansloos gelaten. Ook Wu Yue Gu, die het hele tornooi mentaal en fysiek bijzonder sterk bezig was, kon een set veroveren. Drie sets kon ze mee met Li Xiao Xia (foto), tweemaal zag ze setwinst nipt verloren gaan; eentje kon ze wel omzetten. Maar ook Li Xiao Xia besloot de vierde set in stijl. Li Jia Wei, de derde speelster van Singapore, wist het Guo Yue moeilijk te maken, maar voor setwinst kwam ze te kort.

Zo eindigen de achtdaagse Wereldkampioenschappen voor Landentitels met een tweede gouden medaille voor China. Singapore behaalt zilver. Hongkong en het verrassende Zuid-Korea gaan verlaten Duitsland met brons.

 

0 - 3 Singapore - China
0 - 1 FENG Tian Wei - DING Ning 1 - 3 -12, 8, -4, -3
0 - 2 WANG Yue Gu - LI Xiao Xia 1 - 3 -9, 11, -10, -5
0 - 3 LI Jia Wei - GUO Yue 0 - 3 -8, -6, -9
- FENG Tian Wei - LI Xiao Xia -
- WANG Yue Gu - DING Ning -