Logo

Timo Boll kan twee sets veroveren op Zhang Jike

China heeft haar wereldtitel in de landencompetitie bij de heren verlengd. Tijdens de droomfinale in de de Dortmunde Westfalenhallen hield het thuisland Duitsland onder bedwang. Het publiek kreeg waar voor haar geld. Ondanks een, eerder logische, 0-3 nederlaag voor de Duitse heren was er spektakel genoeg.

 

Zhang Jike startte de wedstrijd het sterkst en won de twee  eerste sets. Timo Boll wist zich in de derde op voorsprong te spelen, maar na vier punten op rij verlies moest Jorg Rosskopf toch ingrijpen. Met succes. Timo herpakt zich en weet een eerste Duitse set te winnen. Ook in de vierde set weet Boll zijn vijfde setpunt om te zetten in winst. Dan weet Zhang Jike terug de wedstrijd in zijn voordeel de traaien. Een 6-0 voorsprong gaf de doorslag. Boll kwam niet meer terug.

Het nummer één van de wereld, Ma Long, kreeg bijzonder veel tegenstand van Dima Ovtcharov. De Duitser bleef echter steeds steken op twee punten van setwinst.

Patrick Baum deed de Duitse harten sneller slaan nadat hij de eerste set won van Wang Hao. De voormalige nummer één van de wereld stelde in sets twee en drie orde op zaken. In de vierde ging Wang Hao op zijn elan door, maar toch was het Baum die als eerste een setpunt afdwong. Uitstel van executie echter, Wang Hao kwam langszij en won het laatste punt.

Daarmee blijft de volgorde net als in Moskou: goud voor China en zilver voor Duitsland. Zuid-Korea en Japan behaalden eerder al het brons, aangezien zij geen kleine finale speelden.

 

0 - 3 Duitsland - China
0 - 1 Timo BOLL - ZHANG Jike 2 - 3 -10, -6, 9, 10, -6
0 - 2 Dimitrij OVTCHAROV - MA Long 0 - 3 -3, -9, -11
0 - 3 Patrick BAUM - WANG Hao 1 - 3 8, -5, -5, -10
- Timo BOLL - MA Long -
- Dimitrij OVTCHAROV - ZHANG Jike -