Logo

Nederland ziet goed toernooi niet beloond met een halve finale

De Nederlandse dames hebben een goed tornooi achter de rug op het WK voor Landenteams in Rotterdam. In de kwartfinale moesten ze niettemin met zware 0-3 cijfers het onderspit delven van Hongkong.

 

Nederland wist in zijn groepsfase alle wedstrijden te winnen, behalve tegen werldkampioen Singapore. Verder vormde enkel Noord-Korea een echt gevaar voor Li Jiao, Li Jie, Elena Timina,  Linda Creemers en Britt Eerland, maar ook die wedstrijd werd uiteindelijk nipt gewonnen dankzij een goed verdedigende Jie. In de 1/8ste finale versloegen onze noordeburen Oostenrijk op indrukwekkende wijze. Enkel Li Jiao moest haar meerdere erkennen in Liu Jia.

Hongkong won als vierde reekshoofd zijn groep, ondanks een verliesbeurt tegen Rusland. Het wist zich wel voorbij Zuid-Korea, Oostenrijk, Tsjechië en Kroatië te vechten. Door die groepszege was Hongkong rechtstreeks geplaatst voor deze kwartfinale.

Na de loting waren de Nederlanders hoopvol. Hongkong is namelijk het minst sterke team van de groepswinnaars waardoor de kansen op een halve finale lichtjes stegen. Het pakte helaas anders uit. Zowel Li Jiao als Li Jie verloren hun eerste wedstrijd in de belle, waardoor alle druk op de schouders van Elena Timina terecht kwam. Die vocht voor wat ze waard was, maar kon uiteindelijk niet voorbij Lee Ho Ching geraken.

 

0 - 3 Dames - Hongkong0 - 1 LI Jiao - TIE Ya Na 2 - 3 16, -9, 9, -9, -4
0 - 2 LI Jie - JIANG Hua Jun 2 - 3 -11, -5, 12, 7, -3
0 - 3 Elena TIMINA
- LEE Ho Ching
1 - 3 -9, -8, 5, 3

-
LI Jie - TIE Ya Na
-


-
LI Jiao - JIANG Hua Jun
-