Logo

Belgen winnen revanchewedstrijd in de strijd om plaats 33

De Belgische heren hebben hun revanche kunnen nemen op Bulgarije. Na een eerste nederlaag in de groepsfase kwamen onze landgenoten de Bulgaren opnieuw tegen in de strijd om plaatsen 33 tot 36.

 

België trad opnieuw aan met Lauric Jean, Benjamin Rogiers en Cedric Nuytinck, weliswaar in een licht gewijzigde volgorde. Ook de Bulgaren hanteerden een andere opstelling en plaatsten hun sterkste man op de derde plaats.

Het werd een wedstrijd in vijf delen waarvan Cedric Nuytinck de eerste ontmoeting met klein verschil verloor van Petyo Krastev. Lauric Jean bracht de Belgen in extremis in de belle langszij door met 11-13 te winnen van Petko Gabrovski. De merkwaardige opstelling van de Bulgaren bracht hen een tweede maal op voorsprong. Benjamin Rogiers kon immers te weinig inbrengen tegen Stanislav Golovanov.

De druk lag bijgevolg bij de jongste twee spelers van het Belgische team. Lauric Jean startte te furieus en ergerde zich iets te veel waardoor hij de eerste twee sets ruim verloor. Hij wist zich echter te herpakken en speelde geconcentreerder. Het resultaat was drie ruime sets en een beslissende vijfde wedstrijd voor Cedric.

Nuytinck speelde daarin afwisselend, maar wist op de juiste momenten het hoofd koel te houden en afwachtend te spelen. Na een 2-1 achterstand wist de Oost-Vlaming de volgende twee sets met het kleinste verschil te winnen.

Door deze overwinning strijdt België morgen tegen Iran voor de 33ste plaats.

 

3

3 - 2 België - Bulgarije
0 - 1 Cedric NUYTINCK - Petyo KRASTEV 1 - 3 -9, 9, -7, -9
1 - 1 Lauric JEAN - Petko GABROVSKI 3 - 2 7, -6, 8, -9, 11
1 - 2 Benjamin ROGIERS - Stanislav GOLOVANOV 1 - 3 -6, 9, -7, -8
2 - 2 Lauric JEAN - Petyo KRASTEV 3 - 2 -7, -6, 7, 1, 6
- 2 Cedric NUYTINCK - Petko GABROVSKI 3 - 2