Logo

Dames nemen revanche voor wereldbeker op Japan

Zuid-Korea heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finales van de Wereldkampioenschappen voor Landenteams in het Duitse Dortmund. De dames wisten voorbij Japan te gaan.

 

De teleurstelling bij de Japanse dames na de eerste nederlaag van het tornooi was enorm. Het jonge team, nochtans als derde geplaatst, stelt eerder teleur door ht missen van de halve finales. Het was een bijzonder spannende wedstrijd tussen beide Aziatische landen die werkelijk alle kanten kon opgaan.

Japan behaalde de kwartfinales dankzij een duidelijke groepszege. Het eindigde ongeslagen voor Duitsland en Polen. Ook Spanje, Servië en Frankrijk werden opzij gezet. Zuid-Korea eindigde op een tweede plaats in groep D na Honkong, maar voor het verrassende Oostenrijk. In de 1/8ste finale zette het Hongarije met 3-0 opzij.

Da dames van Japan begon goed aan de kwartfinale met twee zeges in vijf sets op een rij. Eerst ging Ai Fukuhara voor Kim Kyung Ah, waarna Kasumi Ishikawa het voorbeeld van haar teamgenoot volgde tegen Seok Ha Jung. Het kantelpunt was de nipt verloren wedstrijd van Sayaka Hirano tegen Dang Ye Seo. Daarna namen de Zuid-Koreanen de wedstrijd in handen. Ai Fukuhara kwam er nauwelijks aan te pas tegen Seok Ha Jung. Alle druk lag nu op de schouders van de jonge Ishikawa. Het werd een bloedstollende strijd tegen verdedigster Kim Kyung Ah die in een belle met het allerkleinste verschil naar Zuid-Korea ging.

2 - 3 Japan - Zuid-Korea -
1 - 0 Ai FUKUHARA - KIM Kyung Ah 3 - 2 4, -10, -10, 8, 9
2 - 0 Kasumi ISHIKAWA - SEOK Ha Jung 3 - 2 7, -9, 7, -6, 6
2 - 1 Sayaka HIRANO - DANG Ye Seo 1 - 3 -9, 7, -4, -9
2 - 2 Ai FUKUHARA - SEOK Ha Jung 0 - 3 -6, -8, -7
2 - 3 Kasumi ISHIKAWA - KIM Kyung Ah 2 - 3 -9, 8, -9, 8, -12