Logo

Cedric Nuytinck beste Belg met een belle

Het jonge België heeft de 1/8ste finale voor de plaatsen 25 tot en met 36 niet overleefd. Het homogene Egypte bleek te sterk.

Yannick Vostes, Lauric Jean en Cedric Nuytinck traden namens ons land in de arena tegen Egypte. Vostes wist enkel zijn eerste set te winnen van El-Sayed Lashin. Sets twee en drie gingen met klein verschil naar de Egyptenaar, maar in de vierde set was de veer gebroken.

Lauric Jean wist tegen Omar Assar in de tweede set een 8-4 voorsprong uit te bouwen, maar de Egyptenaar vocht zich terug in het spel. Mogelijk het cruciale moment in deze wedstrijd. Eerder verloor Lauric de eerste set bijzonder snel, de derde set kon hij wel met nipte cijfers op zijn naam zetten. Omar Assar bracht zijn persoonlijke overwinning echter in veiligheid met een ruime vierde set.

Cedric Nuytinck was tegen Ahmed Ali Saleh in de eerste twee sets constant op achtervolgen aangewezen, maar wist daarna sets drie en vier naar zich toe te slepen. Opmerkingen (in de derde set) van Cedric over het feit dat hij de bal niet zag bij de opslagen van de Egyptenaren bleven bij de scheidsrechter in dovemansoren. Vanop de tribune is het altijd moeilijk om zoiets te beoordelen, maar ook daar bestonden twijfels over de service van Saleh (de bal werd mogelijk vanachter de schouder geraakt waardoor Nuytinck de bal inderdaad niet kan zien). Niettemin werd ook in de vijfde set een felle partij gespeeld, die helaas naar Egypte ging.

Door deze nederlaag is promotie voor de Belgen niet meer haalbaar. Aangezien de redding het doel was, is dit niet erg. Morgen en zaterdag wachten nog twee wedstrijden voor de verdeling van de plaatsen 33 tot 36. In eerste instantie ontmoeten onze landgenoten Bulgarije, een team waar ze in de groepsfase nog van hebben verloren. Zaterdag wacht dan de verliezer of winnaar van het duel tussen Iran en Australië.

0 - 3 België - Egypte -
0 - 1 Yannick VOSTES - LASHIN El-Sayed 1 - 3 8, -8, -9, -4
0 - 2 Lauric JEAN - Omar ASSAR 1 - 3 -2, -12, 9, -5
0 - 3 Cedric NUYTINCK - Ahmed Ali SALEH 2 - 3 -7, -5, 9, 9, -6