Logo

Yannick Vostes noodgedwongen op zoek naar nieuwe werkgever

Tafeltennisactua sprak een ontspannen Yannick Vostes na afloop van het gewonnen duel tegen Israël. Hoe gaat het nu eigenlijk met hem, want hij sukkelt toch al twee jaar met rugproblemen...

 

"Het gaat goed met me, dank je. Ook met de rug gaat het terug beter. Ik denk dat we op het einde van de blessure zitten. De laatste drie maanden voel ik me steeds fitter, maar vooraf aan het BK voelde ik terug lichte pijnen opkomen. Ik ken mijn lichaam beter nu en wist dat drie tot vier wedstrijden spelen op een dag gevolgen zou kunnen hebben. Met de medische staf hebben we toen besloten om het BK links te laten liggen en ons te concentreren op dit WK en het Olympisch Kwalificatietoernooi in Luxemburg, toch de twee belangrijkste doelen van dit jaar. Hier in Dortmund voel ik me alleszins beter elke dag."

Vostes won de tweede wedstrijd van het duel met duidelijk overwicht. "Bewegen was de sleutel in deze wedstrijd, dat deed ik goed. Bovendien was ik vanaf de eerste set ook agressief aan het spelen. Alhoewel ik de tweede slechts nipt heb gewonnen, stond ik constant voor en voelde ik dat ik stukken beter was dan mijn tegenstander."

Aangezien ook Jean-Michel Saive en Lauric Jean hun, moeilijke, wedstrijden wonnen is het behoud in de tweede divisie verzekerd: "Deze overwinning tegen Israël was zeer belangrijk. Afhankelijk van het resultaat tussen Bulgarije en Turkije eindigen we nu tweede of derde. Daarmee is onze opdracht, behoud in de tweede divisie behouden, volbracht. Nu moeten we vechten en eventueel verrassen door naar eerste divisie te stijgen. Twee jaar geleden zaten we er al heel dicht bij, maar verloren we de laatste wedstrijd van Servië."

Yannick heeft zelf het magische woord al laten vallen: de Olympische Spelen. Hij zal, samen met Lauric Jean, deelnemen aan het kwalificatietoernooi in Luxemburg. Hoe schat hij zijn eigen kansen eigenlijk in? "Luxemburg is een tornooi met verrassingen. Ik ben geen favoriet, misschien wel een kleine outsider, maar als ik kansen krijg zal ik er alles aan doen om ze te nemen. Het begint echter met me te kwalificeren in mijn groep. Lukt het in Luxemburg niet, dan is het in principe de bedoeling om een tweede kans te wagen via de wereldkwalificaties. In Qatar wordt op een andere manier gespeeld en is het in principe makkelijker om je te kwalificeren."

We polsen ook even naar de ambities van Yannick met Saint-Denis, maar krijgen een verrassend antwoord: "Saint-Denis blijft, door het afhaken van Levallois en Cestas, zeker in de Franse Pro A, maar daar zal ik zelf geen geniet van hebben. Het team krijgt, door de crisis, minder steun van de gemeente en kiest daardoor de kaart van de jeugd. Ik ben dus op zoek naar een nieuwe club. Mijn voorkeur ligt uiteraard bij een Frans team dat me een tweede kans wil geven in de Pro A. Door mijn rugproblemen heb ik het gevoel dat ik mijn kansen dit seizoen niet heb kunnen verdedigen zoals ik zelf wou. Zo heb ik mijn trainingsschema helemaal moeten omgooien. Het voordeel van in Frankrijk te spelen is dat ik op die manier ook bij Virton kan blijven. Net als dit jaar, wil het team volgend seizoen minstens de halve finales halen en liefst zelfs de finale. Zoals de zaken er nu voor staan zal dat met hetzelfde team (Vostes, Merchez en Mehmedovic; red.) zijn. Met de voorgestelde nieuwe regels voor de dubbele aansluiting zal er dan wel een goede kalender moeten gezocht worden om mijn internationale wedstrijden niet in het gedrang te brengen."