Logo

De beslissende partij over promotieduels of degradatieduels kan je hier, set per set, volgen...

Waar de Belgische heren gisteren volop de kaart van de jeugd trokken tegen Oekraïne, volgt vandaag de beslissende wedstrijd tegen Israël met Jean-Michel Saive als echte kopman.

Er worden dus absoluut geen risico's genomen met Yannick Vostes als tweede man.

{tab=Saive - Ben Ari}

Jean-Michel Saive is de echte kopman bij de Belgen vandaag en start de wedstrijd tegen Omri Ben Ari. Bij aankomst in de hal staat het 1-1 in sets en heeft Jean-Mi het moeilijk om echt afstand te nemen van de Israëliet. Niettemin weet hij de derde set met 11-6 te winnen.

Wat in de derde game moeilijk lukte, gaat in de vierde game als een razende trein. Jean-Mi loopt in een mum van tijd 4-1 uit, een time-out brengt Ben Ari geen zoden aan de dijk want Saive wint de set uiteindelijk met 11-2.

{tab=Vostes - Tauber}

Na een verkennende start weet Yannick voldoende druk uit te oefenen om zijn tegenstander opzij te zetten in de eerste set.

De tweede set verloopt moeizamer. In eerste instantie is het Tauber die een lichte voorsprong heeft, daarna heeft Yan een lichte overmacht. Bij 9-9 weet hij dan toch de tegenstander tot fouten te dwingen.

Omri Ben Ari moet het duidelijk vooral van zijn snelheid hebben. Hij weet Vostes bij aanvang Vostes weg te duwen, maar die weet met evenwichtig spel opnieuw een voorsprong uit te bouwen. Bij 3-5 neemt de Omri een time-out. Veel helpt het hem niet, Yan bouwt zijn voorsprong gestaag uit door het spel te vertragen en te verplaatsen. Hij maakt de wedstrijd uit bij 4-11.

{tab=Jean - Davidovitz|active}

Davidovitz start de wedstrijd schroeiend en troeft Lauric meermaals in snelheid af (5-1). De leerling van de Leuvense Topsportschool weet uiteindelijk de snelheid uit het spel van zijn tegenstander te halen en komt langszij (6-6), maar Ron weet toch drie setpunten af te dwingen. Een lange handdoekenpauze, na een eerste verloren setpunt, helpt de Israëliet niet. Op eigen service komt Lauric langszij. Een goeie ontvangst van Lauric helpt hem niet als het net even later in de rally tegenwerkt, maar dat zij opnieuw recht. Dan weet Lauric wel een eigen setpunt te veroveren die hij, opnieuw, met een goede opslag en vervolg verzilvert.

In een wisselende tweede set kunnen beide spelers slechts moeilijk het verschil maken. Zowel Ron als Lauric veroveren meerdere setpunten, maar het duurt een tijdje eer een van beiden het kan afwerken. Lauric is de gelukkige, al kreeg hij voorafgaand aan de beslissende aanval wel het geluk van het net mee.

Ook in de derde game blijft service-ontvangst het belangrijkste wapen van beide speelsters. Lauric trekt opnieuw aan het langste eind met het kleinste verschil.