Logo

Volg set per set de prestaties van de Belgen in hun tweede groepswedstrijd

Na de moeizame openingswedstrijd tegen Luxemburg wacht vandaag een ander kaliber: Turkije. De Turken staan als derde in de groep, maar kunnen niet rekenen op hun kopman Li Ahmet. De genaturaliseerde Singaporees is niet speelgerechtigd voor dit WK.

{tab=Jean - Vang}

Lauric Jean opent, in tegenstelling tot gisteren, bijzonder gretig en sterk. Hij wint de eerste set met sprekend gemak. De tweede set loopt spannender en gaat nipt naar de Turk.

In de derde set houden beide spelers elkaar in evenwicht. Lauric heeft in de beginfase van deze set licht het overwicht, maar verliest dat meer en meer naar het einde. Bij een 9-8 tussenstand neemt Bratanov een time-out voor zijn pupil, mede omdat de blikken tussen Lauric en Martin stilaan tot coaching begonnen te lijken voor de hoofdscheidsrechter. Het mocht echter niet baten. De set ging met 10-12 verloren.

Jean heeft in de vierde set terug het juiste ritme te pakken. Bij een 9-6 tussenstand lacht het geluk hem bovendien toe: een bal van Vang raakt het net en keert terug. In het volgende pant raakt een bal van Lauric het net en valt er net over.

Vang neemt in de belle meteen een zware 1-5 voorsprong. Hoe hard Lauric ook probeert, hij komt nooit meer langszij en verliest de eerste wedstrijd.

{tab=Vostes - Avci}

De Turk Avci neemt een verschroeiende start tegen Vostes, die meteen drie punten achter staat. Yan vecht terug en weet op zijn beurt een resem punten aan elkaar te rijgen. Daarna houden beide spelers elkaar in evenwicht. Bij een 9-10 tussenstand wijzigt het net een bal van de Turk, waardoor Vostes zijn topspinslag mist.

Vostes duwt Safa Avci in de tweede set constant in de verdediging. Een tactiek die beloont wordt met een bijzonder ruime setzege. Ook de derde set blijft, weliswaar moeizamer, in Belgische handen. De Turk komt hoofdschuddend naar zijn trainer.

Het is de Turk die in de vierde set als sterkste begint en de eerste vier punten verovert. Daarna neemt Yannick Vostes het heft in handen en laat maar een punt meer aan Safa. De stand staat terug gelijk.

{tab=Saive - Menge}

Jean-Mi staat op eenzame hoogte in de tweede divisie. Tegen Menge gaat hij weer speels aan de slag en wint de eerste set zonder al te veel moeite met ruime cijfers.

In de tweede set speelt de Turk afwisselend kort/lang, rechts/links waardoor Saive het lastiger krijgt. Niettemin blijft de veteraan overeind om de set met 11-8. Daarna volgt een derde set waarin Saive opnieuw makkelijk afstand kan nemen.

{tab=Vostes - Vang}

De wedstrijd tussen Vostes en Vang is bijzonder aangenaam om naar te kijken. Yan is uiteindelijk de beste van de twee aanvallende spelers met 11-8.

In een slordigere tweede set loopt Vostes achter de feiten aan, waardoor de Bora Vang langszij kan komen.

Na een goede start in de derde game van onze landgenoot, is het de Turk die winners maakt en fouten afdwingt. Bora Vang trekt zijn spel door in de vierde game en brengt Turkije langszij.

{tab=Jean - Avci|active}

Lauric kent terug een aarzelende start, maar weet zijn aanvallen daarna goed te doseren. Safa Avci weet de eerste twee setballen van onze jonge landgenoot te counteren, maar bij 10-10 wint Lauric toch twee punten op rij.

Een zelfde beeld zien we in de tweede set. Afwisselend hebben beide spelers het overwicht, maar het is Lauric Jean die de eerste twee setpunten veroverd. Twee netballetjes zorgen ervoor dat de Turk niks kan terugdoen en Lauric maakt het bij de eerste gelegenheid uit.

In de derde game start Lauric deze keer goed, maar weet Safa daarna in een ruk door te stomen tot 5-11.

Lauric heeft het in de vierde set moeilijk met de services van Avci, wat hem niet toelaat in de wedstrijd te komen. In de rally's is onze landgenoot meestal wel de betere. Als Lauric van 6-8 naar 9-8 springt, neemt Safa een time-out. Het baat de Turk niet. Lauric wint meteen een setbal en zet die, ondanks een netbal tegen, meteen om.