Logo

Volg de derde groepswedstrijd van de Belgen live, set per set...

Na de moeizame overwinning tegen Luxemburg gisteren en de nipte zege tegen Turkije van deze morgen, nemen Jean-Mi en co het zo dadelijk op tegen Bulgarije.

Yannick Vostes, Benjamin Rogiers en "superjoker" Jean-Michel Saive zullen de arena betreden tegen Bulgarije. De Bulgaren hebben op dit WK nog niks gewonnen. Ze gingen tegen zowel groepsfavoriet Oekraïne als Luxemburg met 3-0 de boot in.

{tab=Vostes - Golovanov}

Yannick Vostes is, ondanks zijn rugproblemen, opnieuw van de partij. Hij neemt snel een voorsprong op Golovanov die hem de setzege bezorgt.

Vostes kijkt in de tweede game snel tegen een achterstand aan. Hij probeert terug te komen, maar via een gelukje verovert Golovanov drie setballen. Yan redt de eerste twee, maar bij de derde gaat zijn ontvangst op de service van de Bulgaar letterlijk de lucht in.

In de derde set komt Vostes 5-1 voor, maar ziet zijn opponent terugkomen tot 5-6. Daarna is het opnieuw "Yan" die de bovenhand heeft en de set snel binnenhaalt. In de laatste balwisseling probeert Stanislav nog met een slag achter de rug de bal op tafel te krijgen, maar dat mislukt net.

De Bulgaar weet in de vierde set meteen uit te lopen en geeft "Yan" nauwelijks kansen. Golovanov rijft de set snel aan zijn lans (11-3).

Een omgekeerd beeld krijgen we in de beslissende belle. Yannick wint de eerste drie punten, waarop de Bulgaar een time-out neemt. Vostes wint echter ook de volgende drie punten en staat zo 6-0 los. Even lijkt Stanislav terug te komen (6-2) maar winst komt niet echt meer in gevaar voor de Belgische kopman die acht matchabllen heeft.

{tab=Rogiers - Gabrovski}

Benjamin Rogiers neemt bij aanvang van de wedstrijd het initiatief in handen, maar wordt naar niet helemaal voor beloond. Na een 2-0 voorsprong is het Gabrovski die de leiding neemt (4-7). Toch is het Benjamin, die met enkele prachtige aanvallen, het verschil maakt en de eerste set binnenhaalt.

Ondanks een goede start in de tweede set (4-2), moet Rogiers halverwege opnieuw in de achtervolging gaan (4-7). Ditmaal weet de Bulgaar voor te blijven (8-10). De eerste setbal kan Benjamin nog redden, tijdens de tweede wil hij Petko in de voorhand uitspelen maar de bal gaat naast.

Petko neemt opnieuw een voorsprong in de derde set, maar gaat tijdens het derde punt door zijn enkel. Het ziet er erger uit dan het werkelijk is, want slechts een halve minuut later staat hij fris en monter aan de tafel om met snel aanvallend spel 1-6 uit te lopen. Bij 2-7 speelt Rogiers Gabrovski opnieuw weg, waardoor de Bulgaar bijna in het naburige speelveld belandt. Het deert de Bulgaar niet: hij blijft zijn voorsprong goed verdedigen en wint de derde set door Rogiers in de verdediging te drukken.

Aanvallend blijft Gabrovski de betere. Rogiers ziet zich genoodzaakt om bij een 3-6 tussenstand een time-out te nemen. Het helpt Benjamin geen zier. De aanvallende kracht van de Bulgaar blijft doorslaggevend.

{tab=Saive - Krastev}

Net als in zijn vorige twee wedstrijden vormt Krastev geen gevaar voor de Belgische veteraan. Na vijf punten (4-1) begint de show al met het balonnen. Als de Bulgaar terugkomt tot 5-4 vindt Jean-Mi het welletjes en stoomt hij door naar setwinst.

Ook de tweede set is mooi om naar te kijken, maar spanning is er allerminst.

Saive staat voor het eerst deze wedstrijd achter, als hij een topspin mist in de eerste balwisseling. Daarna begint de Belg opnieuw te spelen met zijn tegenstander, die zijn best doet maar Saive echt niet in gevaar kan brengen.

{tab=Vostes - Gabrovski}

Yannick Vostes heeft het eveneens moeilijk om het aanvallend geweld van Gabrovski te counteren. Met zijn service weet Yannick de Bulgaar bij te benen, maar het mag net niet baten.

Ook in de tweede game duwt Petko Gabrovski onze landgenoot in het defensief. Af en toe kan Yannick iets terugdoen. Zo weet hij bij 5-9 terug te komen tot 8-9, waarop de Bulgaar een time-out neemt. Het belet Vostes niet om terug te komen tot 9-9, maar daar blijft het helaas bij.

In de derde game lijkt Yannick eindelijk een antwoord te hebben gevonden op het snelle spel van Gabrovski, maar bij een 8-7 tussenstand is een time-out toch noodzakelijk. De drie volgende punten blijven thuis.

Meer op karakter dan met mooie punten weet Vostes de vierde set met 11-6 te winnen. Onvoldoende om België de winst te schenken want in de belle is de Bulgaar met 8-11 te sterk.

{tab=Rogiers - Golovanov|active}

In een gesloten wedstrijd weet Benjamin Rogiers, ondanks drie ballen die het net raken tegen zich, twee setpunten te veroveren. Golovanov komt terug tot 10-10 maar kan zijn sterke service niet benutten. Benjamin mist daarna zijn eigen opslag waardoor het opnieuw gelijk staat (11-11). Opnieuw speelt de netrand tegen onze landgenoot, die een eerste setpunt tegen krijgt en redt. Rogiers geeft een nieuwe service van Golovanov terug over tafel en slaat op eigen service de terugslag van de Bulgaar opnieuw, via het net, buiten.

Benjamin is in de tweede set constant op achtervolgen aangewezen, maar weet na een 6-9 tussenstand terug te komen tot 9-10. Stanislav neemt een time-out, maar Rogiers komt toch langszij. In een spannend slot weet Ben een tweede setpunt tegen te redden maar het derde is er te veel aan.

Na de hardbevochten setwinst volgt de decompressie bij Golovanov. Benjamin Rogiers stormt onverwacht snel door naar een 7-0 tussenstand en 11-5 setwinst. De Bulgaar is echter terug bij de les bij aanvang van de vierde set, waarin hij onverstoorbaar naar 0-7 gaat, zelfs ondanks een time-out van coach Bratanov. Rogiers weet daarna nog vier punten op rij te sprokkelen, maar kijkt dan aan tegen zes wedstrijdballen. Hij kan het logische verlies nog vier punten uitstellen, maar bij 8-11 vieren de Bulgaren hun eerste teamwinst van het tornooi.