Logo

Belgische jongens eindigen zevende

 

 

Op de Wereldkampioenschappen voor junioren in Bahrein heeft China zowel bij de meisjes als bij de jongens behaald in het ploegentornooi. In de finale versloeg het tweemaal Japan.

Bij de jongens was Japan een gevaarlijke uitdager voor China. Met Koki Niwa had het de hoogst gerangschikte speler van het tornooi in de rangen. Maar Niwa  bleek niet opgewassen tegen het Chinese geweld en verloor beide partijen. Het was de pas vijftienjarige Yuto Muramatsu die voor Japan voor de eerredder zorgde doorZheng Peifeng te kloppen in de derde wedstrijd en zo even de hoop deed oplaaien voor Japan. Muramatsu is een speler om naar uit te kijken in de toekomst. Vooral ook door zijn verdedigend spel, iets wat je minder en minder ziet op het hoogste niveau. Uiteindelijk won China verdiend met 3/1 door onder andere twee zeges van Lin Gaoyuan, die naast Niwa ook Maharu Yoshimura klopte.

Dezelfde twee landen zagen we dus aan het werk bij de meisjes. Ditmaal leek China echter meer dan een maatje te sterk voor Japan. Enkel Ayuka Tanioka wist twee sets te winnen tegen Chen Meng. De andere wedstrijden wonnen de Chinese meisjes met 3/0 met een logische 3/0 eindzege als resultaat.

Bij de jongens ging het brons naar Europees kampioen Frankrijk en het verrassend sterk spelende Indië. Bij de meisjes ging al het eremetaal naar Azië met brons voor Taiwan en Hongkong.

De Belgische jongens mochten vandaag aantreden voor de zevende plaats tegen vice-Europees kampioen Rusland. Eerste man Cedric Nuytinck werd net als de vorige wedstrijd gespaard voor de enkels. België won de prestigestrijd met 3/1 na zeges van Julien Indeherberg en tweemaal Robin Devos. Vooral zijn zege tegen de Russische eerste speler Kuimov met 3/0 was een mooie prestatie omdat die toch een pak plaatsen hoger gerangschikt staat dan Robin. Emilien Vanrossomme verloor zijn wedstrijd tegen Alexandr Zhelubenkov. Al bij al een mooie prestatie voor de jonge België die na een vijfde plaats vorig jaar nu opnieuw bevestigt. Morgen gaat het enkel- en dubbeltornooi van start.