Logo

Voor het goud gaat het op het Wereldkampioenschap tafeltennis tussen China en Japan.

Na het verlies in de kwartfinales tegen topfavoriet China moest België voor plaats vijf tot acht spelen tegen Zuid-Korea. Een traditioneel sterke ploeg hoewel het dit jaar speelt met eerder onbekendere spelers. Eerste man Cedric Nuytinck mocht rusten na zijn sterke prestaties  tegen Engeland en zijn bijna-stunt tegen China.

Robin Devos (WK-30) mocht beginnen tegen Baek Kwang Il (WK-85). Een eerder onbekende speler die duidelijk beter speelde dan zijn klassering laat vermoeden. Robin begon nog redelijk goed maar verloor uiteindelijk. Hij behaalde wel een mooie overwinning tegen de veel hoger gerangschikte Kim Dong Hyun (WK-14).

Julien Indeherberg (WK-45) haalde ook een overwinning tegen de iets hoger gerangschikte Cheong Min Hyuck (WK-41) met een zware 3/0 score. Emilien Vanrossomme (WK-32) verloor echter van zowel Baek als Kim. Met een overwinning voor Zuid-Korea als gevolg. Hierdoor strijdt België morgen voor plaats zeven tegen Rusland.

Om de eindzege in het landentornooi gaat het zowel bij de meisjes als bij de jongens tussen China en Japan. Traditioneel twee zeer sterke landen, zeker bij de jeugd.

Bij de jongens won China tegen een verrassend sterk spelend Indië. En hoewel het 3/0 werd voor China, ging het toch niet zo gemakkelijk. Elke van de drie overwinningen werden pas in een beslissende vijfde set afgedwongen. Japan moest in zijn halve finale tegen Europees kampioen Frankrijk. Het werd 3/1 voor Japan ondanks enkele kansen voor Frankrijk. Zo wist Simon Gauzy in de vierde wedstrijd bijna eerste reekshoofd van het tornooi Koki Niwa te kloppen. Gauzy had eerder al de eer gered met een zege tegen Maharu Yoshimura. Frankrijk en Indië eindigen samen op de derde plaats.

Bij de meisjes kwamen alle halve finalisten uit Azië. China klopte Hong Kong met 3/0 en Japan versloeg Taiwan met dezelfde score. Naar goede gewoonte is China in het landentornooi bij zowel de meisjes als de jongens topfavoriet, maar Japan is in beide finales niet kansloos.