Logo

Wereldkampioenschappen voor junioren vandaag van start

De oliestaat Bahrein is de onmoetingsplaats voor de absolute wereldtop bij de jeugdige tafeltennisspelers. Vanaf vandaag strijden twintig landenteams om de wereldtitel.

Bij de jongens is België eveneens van de partij. Het team bestaat uit kopman Cedric Nuytinck, aangevuld met Robin Devos, Julien Indeherberg en Emilien Vanrossomme. Als zevende reekshoofd zijn ze de eerste ronde vrijgeloot, daarna wacht een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen Engeland en Canada. China is uiteraard de grote favoriet en eerste reekshoofd. Onze landgenoten kunnen zich in hun eventuele tweede wedstrijd van het tornooi meteen met hen meten.

Individueel behoort Nuytinck tot de top-20 van het tornooi en de zevende beste Europeaan. Devos (30), Vanrossomme (32) en Indeherberg (45) behoren tot de sterkste helft van de 87 deelnemers.

In het dubbelspel zorgen beide delen van ons land voor een eigen duo: Nuytinck en Devos zijn als tiende geplaatst, terwijl Vanrossomme en Indeherberg op papier het 18de sterkste duo zijn uit 39 deelnemers.

Aangezien er geen Belgische meisjes deelnemen aan het WK voor junioren, zijn onze landgenoten voor het dubbel gemengd aangewezen op buitenlandse duo's. Daar werden enkele bijzonder sterke deelnemers gevonden. Emilien Vanrossomme heeft een partner gevonden in de Roemeense Bernadette Szocs. Samen met de regerend Europese kampioene bij de junioren vormen ze zowaar het 9de sterkste paar van 70 deelnemende duo's. Cedric Nuytinck dubbelt met de Nederlandse Britt Eerland, de voormalige Europese kampioene die dit jaar tevreden moest zijn met brons. Zij zijn als 11de reekshoofd aangeduid. Robin Devos vormt een duo met de Amerikaanse Zhang Lily (14) terwijl Julien Indeherberg zal samenspelen met de Franse Laura Gasnier (24).