Logo

Engeland wel vlot verslagen

Het Belgische juniorenteam heeft goed gepresteerd op de Wereldkampioenschappen. In de eerste ronde gingen ze vlot voorbij Engeland. Tegen titelfavoriet China zat er zelfs een individueel stuntje in.

De kopman van het team, Cedric Nuytinck (WK-20), liet in de openingswedstrijd zien dat hij zijn ticket waard was. Hij wist zijn beide wedstrijden, tegen Gavin Evans (WK-42) en Liam Pitchford (WK-9), te winnen. Vooral de zege tegen Pitchford, die op papier toch sterker is, toont aan dat Nuytinck goed zit. Robin Devos (WK-30) is duidelijk ook in goede doen, bewijze het nipte verlies in de belle van diezelfde Pitchford. Emilien Vanrossomme (WK-32) tenslotte won in vier sets van Sean Cullen (WK-52).

België - Engeland 3 - 1
Cedric NUYTINCK - Gavin EVANS 3 - 1 -6, 9, 8, 7
Robin DEVOS - Liam PITCHFORD 2 - 3 6, -7, 8, -7, -8
Emilien VANROSSOMME - Sean CULLEN 3 - 1 -9, 8, 10, 3
Cedric NUYTINCK - Liam PITCHFORD 3 - 1 10, 10, -8, 10In de kwartfinale traden de Belgen aan tegen titelfavoriet China. Nuytinck (WK-20) werd opnieuw als eerste man opgesteld en kwam tegen Lin Gaoyuan (WK-2) zowaar 2-0 voor. Dan tapte de Chinees echter uit een ander vat: Nuytinck kon nauwelijks nog iets terugdoen en verloor de volgende drie sets met ruim verschil. Weg stunt... Julien Indeherberg en Robin Devos deden nog hun uiterste best, maar enkel de Vlaming kon nog een setje afsnoepen van Zheng Peifeng (WK-8). Song Hongyuan (WK-4) ging in drie sets voorbij Julien.

België - China 0 - 3
Cedric NUYTINCK - LIN Gaoyuan 2 - 3 7, 8, -1, -4, -4
Julien INDEHERBERG - SONG Hongyuan 0 - 3 -4, -7, -7
Robin DEVOS - ZHENG Peifeng 1 - 3 8, -6, -7, -9Een bijzonder sterke start dus voor de Belgen met helaas een logische nederlaag als einde in de landencompetitie.